Sidor

tisdag 14 maj 2013

Instamatic kamera

Instamatic kameran blev en stor succé på 70 talet ,det var en billig och en enkel kamera som krävde mycket lite av fotografen. Kameran tillverkades i plast i ett behändigt fickformat och vägde inte mycket. Den var väldigt lätt att hantera och var förhållandevis billig, därför blev den tillgänglig för många. Helt plötsligt kunde alla i familjen fotografera vid semestrar och viktiga tillfällen.

Även filmen var enklare att använda än tidigare. Filmrullen till kameran var inlagd i en plastbehållare som skyddade filmen från att skadas och gjorde att den inte var ljuskänslig vid laddning. Man kunde på ett enkelt sätt ladda en ny filmrulle. Kameran hade också en inbyggd blixt som kunde användas om och om igen.
Instamatic kameran såldes i över 50 miljoner exemplar världen över. Men kameran blev snabbt utkonkurrerad av digitalkameran i början av 80-talet. Den fortsatte att tillverkas i Europa fram till år 1985 och filmerna fortsatte att produceras till år 1999. I dag ser man nog bara Instamatic kameran på fotomuseum.

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar