Sidor

måndag 13 maj 2013

Grease



Affischen till filmen
Grease var en film väldigt populär film som kom på slutet av 70-talet. Det är en musikal/ romantisk film som är baserad på musikalen Grease som gjordes 1971 av Warren Casey och Jim Jacob.



Sandy och Danny på stranden där dem möttes
Filmen utspelar sig runt slutet av 50-talet och i början av 60-talet på skolan Rydell High. Där finns det två stycken gäng, T-Birds och Pink Ladies. Ledare för T-Birds är Danny Zuko och han är även en av huvudpersonerna. Resten av gruppen heter Kenickie, Doody, Sonny och Putzie. Dem som är med i Pink Ladies heter Rizzo, Frenchy, Marty och Jan. Under sista året så kommer det en ny tjej till gruppen, Sandy Olsen, en av dom två huvudpersonerna.


T-birds, Doody, Sonny, Putzie, Kenickie och Danny
Pink Ladies, Marty, Jan, Rizzo, Sandy och Frenchy
Under sommarlovet innan sista året i High School så möts Sandy och Danny på en strand och det blir kärlek vid första ögonkastet. När sommarlovet tog slut så skulle Sandy åka tillbaka till Australien och paret tror att dem aldrig kommer att ses igen. Men när skolan börjar igen så ändrar Sandys föräldrar sina planer och skickar henne till samma skola som Danny går på. Sandy blir en medlem av Pink Ladies och berättar passionerat om sin underbara sommar med Danny. Hon berättar hur snäll och rar han var  mot henne när dem möttes på stranden. Danny som inte har en aning om att han kommer att gå på samma skola som Sandy berättar för sitt gäng hur cool och tuff hon var under sommaren. Men när dem träffas igen på skolan så slutar det med att Danny inte är den han var under lovet och krossar stackars Sandys hjärta. 


Trailern till Grease


Av: Mathilda Berridge, Es12a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar